Categories
Diverse/Various

Manor Houses to Molly Houses

Idag var jag återigen på en av alla mina guidade turer i London. Jag älskar att vara med i min klubb som ger mig möjlighet att delta i alla dessa guidade turer och höra all möjlig historia om London och deras invånare. Denna gången lyssnade vi på en guide som berättade om hur de homosexuella männen i London hade det under 1700 och 1800-talet. Det var olagligt att vara homosexuell och ställena de träffades på sågs inte som bordeller då det verkar som det var vänner som träffades i ett hem som uppläts för dessa möten. Ställena kallades Molly houses, vart ordet molly kommer ifrån är inte helt säkert men prostituerade kvinnor liksom homosexuella män kallades molly. Återigen så fick jag se nya delar av London men även delar som jag gått förbi många gånger men inte vetat om dess historia.

English

Today I was on one of my many guided tours again here in London. I love to be part of my women’s club that gives me the possibilities to take part in so many guided tours and hear the history of London and the people who have lived and live here. This time we listened to a guide who told us about the homosexual men of London during 18th and 19th century. It was illegal to be homosexual and the places where they met seems to have been homes that was hosting these meetings and they were not seen as brothels. The houses were called Molly houses.