Categories
Diverse/Various

Queen’s Birthday Parade & Lunch

Vi har varit på drottningens födelsedagsparad innan men då på den som var helgen innan. Men i år var vi ditbjudna som representanter för ambassaden och satt tillsammans med försvarsattachéerna och deras respektive. Drottningen och hennes man kom inte inridande, vilket det har gjort fram till för några år sen, utan de kom in med häst och vagn. Och trots att hon inte är så stor syntes hon väl i sin extremgröna dräkt.

Det jobbigaste var att jag skulle bära hatt och varje gång vi reste eller satte oss ner var det någon som stötte till den och den hamnade på sned. Nästa år ska jag nog inte ha hatt utan då tar jag nog en “fascinator” som inte verkar lika besvärlig.

Lunchen efteråt för försvarsattachéerna och deras respektive var på Royal Horse Guard Hotel i en helt magnifik sal. Som tur var får man som kvinna behålla hatten på även vid lunchen och ni kan ju själv tänka er hur man ser ut i håret när man haft en hatt nertryckt och dessutom har det varit varmt. Det var inte läge att ta av den…

English

We’ve been to the Queen’s birthday parade before but then it has been the rehearsal the weekend before. This year we were invited representing Swedish Embassy and sat together with all the Defense Attachés and their spouses. The Queen and her husband Prince of Wales didn’t arrive on a horse, as they have done up to recently, but by a horse carriage. Even if she is a small woman she was easy to spot in her really green dress.

The hardest thing was that I had to wear a hat and every time we stood up or sat down somebody hit it and it went all wobbly. Next year I don’t think I will wear a hat but a fascinator as they don’t seem to be as troublesome.

The lunch afterward was at the Royal Horse Guard Hotel in a magnificent hall. Luckily as a woman you can keep you hat on during the lunch because you can imagine how my hair was looking after I had been wearing a hat and it had been warm. It wasn’t going to be taken off…