Categories
Diverse/Various

Emelie’s Graduation

Idag så tog Emelie studenten här i Northwood. Här i England så firas detta inte alls utan man har vanligt skoldag och sen går var och en hem till sitt.

Farmor och farfar kom i onsdags och skulle vara med men Emelie hade även två kompisar som flög in på fredagen för att överraska henne. Mycket lyckat eftersom hon inte hade någon som helst aning om detta., mer än att hon tyckte det var konstigt att jag slängde ut henne för att jag skulle kunna fixa och förbereda. Dessutom behövde hon vara i väg när de kom.

Även Mia och Charlie kom bort till skolan för att gratulera Emelie, hon ville inte springa ut när skolan precis var slut eftersom alla yngre elever stod i vägen. Flera lärare stod och väntade för att se hur det skulle se ut när det var svensk student. När Emelie kom med sina klasskamrater så applåderade alla och kantade vägen ut. Vi stod utanför med skyltar och sjöng studentsången, Emelie tyckte det var lite pinsamt men glad var hon. Hon såg Kristina och Paulina direkt och det var dem hon gick fram till först.

Vi hängde blommor och nallar runt halsen på henne och gratulerade. Rektorn kom fram och pratade och även poliserna som skulle kolla så att det lugnt när alla skulle hem samtidigt kom fram och frågade vad det var för något. När vi stått där en stund så var det dags för Emelie att åka i väg med bilen vi fått låna av Rebecca en svensk tjej som bor här i Northwood nu också. Tyvärr var hon i Sverige och kunde inte vara med men vi får skicka lite kort till henne eller så får hon titta här när hon kommer hem igen. Peter körde några varv i Northwood men det är liksom inte samma sak när man är den enda som tar studenten.

Vi gick sen hem till oss för att fika svensk gräddtårta innan vi gick ner till ASK Italian för att äta studentmiddag. Emelie hade fått välja och tyckte att italienskt går alltid hem. Vi hade en fantastisk dag/kväll och Emelie verkade himla nöjd över dagen. Peter och jag är så stolta över henne för hennes kämpande och slit för att fixa det med ett helt nytt skolsystem de sista 2 åren.

English

Today Emelie graduated from Northwood. Finally, she’s done with school and next step will be university once she knows what she wants to study. Here in UK there is no celebration what so ever, it’s a normal school day and afterwards everyone goes home.

Peter’s parents arrived Wednesday to be here for her day but Emelie had also two friends who flew in on Friday to surprise her. Very successful as she didn’t expect it at all, well she did find it a bit odd that I made her leave the house as I wanted to arrange everything. She also needed to be out of the house when her friends arrived.

Mia, Charlie and Anna also came by the school to see her do her running out of school. She didn’t want to do the exit when the school just finished as all the younger kids would still hang around. Several teachers were standing outside to see how a Swedish graduation looks like. When Emelie came with her classmates everyone applauded and lined the sides when they left. We were standing outside with student posters and singing the student song, Emelie found it a bit embarrassing but was happy. With a big grin on her face!

We hanged flowers and other memorabilia around her neck when the head teacher came up to us. Even the police standing outside the school asked what we were doing, they were there to make sure that traffic and people behaved. After a while it was time for Emelie to leave in the car we borrowed from Rebecca, a Swedish girl living here in Northwood as well. Sadly, she and her family was not here to be a part of this but she can see the pictures once we are all back in Northwood. Peter drove around Northwood for a while before returning home. It’s not the same when you are the only one doing it.

The rest of us went home where we were joined by Emelie and Peter after a while. I had made a Swedish cream cake which we had and later in the evening we all went to ASK Italian to have the dinner to celebrate. It was Emelie’s choice and she seemed to be very happy about the whole day. Peter and I are so proud of her to do this and in a new school system for the last 2 years.