Categories
Diverse/Various

Ett regnigt & blåsigt New York

Morgonen började bra men sen blev det sämre. Vi hade bestämt att vi skulle åka tidigt till muséet med förhoppning om att det inte skulle vara så mycket folk. Köerna var gigantiska så vi bestämde att komma tillbaka senare.

Vi skulle gå till färjeläget mot Staten Island men kommunicerade lite dåligt och gick en omväg och hade otur att det blåste rejält. Nåja, så småningom kom vi fram till färjan och behövde inte vänta så länge. Överfarten var lite gungig och både jag och Felicia var nöjda när vi väl var framme.

Väl av båten vräkte det ner och vi sprang till närmsta matställe för att dels söka skydd men också att få lite lunch. Med det vädret som var fanns det endast shopping för att kunna komma undan regnet.

Ellis Island
Statue of Liberty

När vi väl kom tillbaka till Manhattan både blåste och regnade det ännu mer. Vi gick bort till museet men då hade de sålt slut på dagens biljetter. Vi bokade biljetter online till imorgon så att vi kan gå då.

Att hitta till rätt station och perrong för att kunna åka tillbaka till W 34th Street och shoppa lite till tog sin tid. Skyltar som pekade åt ett håll och helt plötsligt försvann skyltningen och när vi hittade den igen skulle vi åt ett annat håll.

Peter höll Felicia sällskap i affärerna och jag åkte hem i ösregnet. De kom faktiskt ganska snart efter. Inget kul väder att se något. Vi hoppas på bättre tur imorgon.

Ikväll ser man överhuvudtaget inte Empire State Building.