Categories
Diverse/Various

Solig dag i New York

Idag vaknade vi upp till strålande sol.

Vi hade biljetter till kl 11 så vi tog oss bort till World Trade Center i god tid. När vi kom fram var det otroligt mycket poliser på plats runt norra poolen. När vi kommit in frågade jag en av personalen varför poliserna var där. Svaret vi fick var att de tog examen idag från polisskolan. De 600 poliserna hade först varit på museet och ställde sen upp runt norra poolen. Vi såg inte allt då vi ville se utställningen.

Utställningen är väldigt bra gjort och förklarande för de som inte varit med.

Slamvägg för att skydda mot Hudson floden när tornen byggdes.
En kolumn som sparades som symbol för det som inte längre finns.

World Trade Center började byggas 1966 och tanken var att det skulle bli ett nav för internationell handel och företagsamhet.

Denna delen var en del av fasaden på det norra tornet.
Här ser man botten på de pooler som är ovan mark.
När någon har födelsedag sätter 911memorial.org en blomma i deras namn.

Det fanns delar där man inte fick fotografera, bland annat där de hade alla nyhetsrapporteringar men även där foton på alla de som omkom satt uppe. Det var jobbigt med hela upplevelsen så när vi kom upp så fick det bli lunch innan vi åkte mot Central Park.

Underbart väder att promenerar i Central Park som just nu håller på att slå ut i blom.

Belvedere tower
Swedish Cottage

När vi kände att vi hade gått färdigt i Central Park tog vi bussen till 125th Street i Harlem. En helt annan stadsbild med mer aktivitet med handel längs med gatan.

Bild från tunnelbanan.

Vi hamnade på Times Square igen på vägen hemåt och efter ett vätskestopp hamnade vi i ett uppträde. Superduktiga killar som helt plötsligt involverar Peter i sin uppvisning.

Dagen avslutade vi på Wagamama (igen) med god mat och massor av skratt. Tror att vi var ganska trötta vid det laget.